Bonificacions de la Seguretat Social que pots aconseguir si contractes menors de 30 anys

Amb l'objectiu de fomentar l'ocupació juvenil, les empreses i autònom@s que contractin assalariats menors de 30 anys poden beneficiar-se de diferents bonificacions en les quotes a la Seguretat Social.

Contracte de Formació en Alternança per a estudiants menors de 30 anys

Aquest contracte brinda a les empreses l'oportunitat d'emprar joves d'entre 16 a 30 anys, permetent-los continuar formant-se mentre treballen. Aquest tipus de contracte permet beneficiar-se d'una bonificació de 91 euros al mes en les quotes empresarials, que s'afegeix a una bonificació de 28 euros mensuals en les quotes de l'empleat a la Seguretat Social. A més, permet accedir a un descompte del 100% en la formació teòrica de l'assalariat, és a dir, l'empresa no ha d'incórrer en despeses addicionals per a proporcionar la formació teòrica requerida.

Contracte indefinit de treballadors procedents d'una ETT

Una vegada que finalitzi un contracte formalitzat a través d'una Empresa de Treball Temporal (ETT), l'empresa té la possibilitat de convertir-ho en un contracte indefinit. En aquest cas, l'empresa rebrà una bonificació mensual addicional de 128 euros durant un període de tres anys en cas d'haver contractat un home, i de 147 euros al mes si és dona.

Contracte indefinit de persones joves amb baixa qualificació inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil

El Sistema Nacional de Garantia Juvenil impulsa oportunitats d'ocupació en joves menors de 30 anys que no estan treballant ni estudiant. En aquesta línia, es considera a joves amb baixa qualificació aquell@s que no hagin aconseguit els estudis corresponents al títol de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Les empreses que contractin joves que formin part del programa, aconseguiran una bonificació en la cotització de 275 euros al mes durant tres anys.

Contracte amb persones treballadores joves menors de 30 anys en situació d'exclusió social

Destinat a persones desocupades menors de 30 anys, o menors de 35 anys en el cas de persones amb discapacitat, amb una quantia de 130 euros al mes, que es traduiria en una 1.650 euros a l'any.

La durada de la bonificació pot variar: per als contractes indefinits, la bonificació s'aplica durant quatre anys, mentre que per als contractes temporals, la bonificació s'aplica durant la durada d'aquest contracte.

Contracte per substitució de joves menors de 30 anys

Destinat a aquells casos en què l'empresa contracti temporalment una persona menor de 30 anys per a cobrir la baixa d'un altre treballador per risc durant l'embaràs o naixement i cura del menor. La bonificació és de 366 euros al mes i s'atorga durant tot el temps que duri la substitució.

Necessites assessorament laboral?

A TAX podem ajudar-te. Contacta'ns.

 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top