Aquestes són les noves restriccions al País Basc per a frenar la Covid-19

El Govern basc ha aprovat noves mesures per frenar l'impacte de la tercera onada del Covid a Euskadi. Són noves restriccions que afectaran en gran mesura la mobilitat dels ciutadans i poder frenar així l'augment gradual de casos de les últimes setmanes. La consellera de Salut, Gotzone Sagardui, ha anunciat que aquestes mesures estaran vigents fins a l'1 de febrer:


Confinament territorial:
Des d'aquest dimecres 13 de gener, els bascos només podran desplaçar-se per motius laborals, sanitaris, estudis o d'una urgència similar. En el cas de municipis confrontants i de trànsit habitual entre dues províncies sí que estarà permès el pas. Els municipis en alerta vermella, és a dir, amb més de 500 casos d'incidència en els últims 14 dies, tindran un confinament perimetral.

Es manté el tancament perimetral d'Euskadi. 

En els municipis en alerta vermella (taxa superior a 500 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies) no es podrà sortir del municipi. A més, se suspèn l'esport en grup.Comerços
En establiments comercials de més de 150 metres quadrats l'aforament es redueix al 40%. En els locals de 150 metres quadrats o menys, l'aforament serà d'un 60%.


Esport escolar
Només permesa en els municipis amb una incidència inferior a 500 casos per cada 100.000 habitants. Per a aquests municipis, es permet la represa de l'esport escolar, únicament en entrenaments que, en tot cas, hauran d'organitzar-se en grups de sis persones com a màxim sense variar la seva composició i no podent-se fer ús de vestuaris. 


Assajos no professionals de dansa
També es permetrà els assajos de grups no professionals de dansa, associant-los a les condicions que regeixen per a l'activitat teatral.


Altres mesures que es mantenien:
- Limitació d'agrupació màxima de 6 persones.
- Limitació de mobilitat nocturna de 22.00 a 06:00h.
- Horari màxim de cessament activitats comercials i culturals a les 21:00h.
- Limitació del màxim d'aforament en centres de culte en un 35%.
- Suspensió d'assajos i actuacions músic-vocals.
- Horari de tancament d'hostaleria i restauració entre les 20:00h. i les 06:00h.
- Tancament dels establiments d'hostaleria i restauració, i de joc i apostes, que es trobin en municipis amb una taxa de contagi superior a 500/100.000 habitants en els mateixos termes que en el Decret de 6 de novembre.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top