Ajuts per a pimes: Kit Digital

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dijous 30 de desembre les bases reguladores dels ajuts del “Kit Digital” per digitalitzar pimes i autònoms que contempla un bo digital d’entre 2.000 i 12.000 euros, en funció del número de treballadors. Està pendent que s’obri la convocatòria per a poder sol·licitar l’ajut.

 

Quin és l’objectiu d’aquests ajuts?
El seu objectiu és facilitar que pimes i autònoms adoptin solucions de digitalització en diversos àmbits, com:

 • Presencia a Internet
 • Comerç electrònic
 • Gestió de xarxes socials
 • Digitalització de les relacions amb els clients
 • “Business Intelligence” i analítica
 • Implantació de la factura elèctrònica
 • Serveis i eines d’oficina virtual
 • Comunicacions segures i ciberseguretat

 

Amb quin pressupost compta el Kit Digital?
Té disponible un pressupost de 3.067 milions d’euros pel període 2021-2023.

 

A quins ajuts podran accedir les empreses i autònoms?

 • Empreses d’entre 10 i 50 treballadors: 12.000€
 • Empreses d’entre 3 i 9 treballadors: 6.000€
 • Empreses de 0 a 3 treballadors: 2.000€

 

Quins requisits han de complir les empreses i autònoms?

 • Complir la normativa de la Llei General de Subvencions
 • Disposar de l’avaluació de “Maduresa Digital”, conforme al test de diagnosi que posa a disposició la plataforma Acelera pyme.

 

Qui oferirà les solucions i serveis de digitalització?
Les solucions i serveis de digitalització per a pimes i autònoms les oferiran entitats adherides al programa “Kit Digital”, que es convertiran en “agents digitalitzadors”. 

Les companyies interessades en ser identificades com “agent digitalitzador” podran adherir-se properament a través de la seu electrònica de Red.es, entitat adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. Els “agents digitalitzadors” adherits podran col·laborar amb les tasques de sol·licitud i seran ells els que presentin tota la documentació justificativa. Les pimes i autònoms es podran informar dels “agents digitalitzadors” adherits a la web oficial www.acelerapyme.es


Quin és el termini de la convocatòria?
El BOE avança que quan es llancin les convocatòries, les empreses interessades en sol·licitar el “bo digital” disposaran d’almenys tres mesos des de la publicació de la corresponent convocatòria o fins l’esgotament del crèdit pressupostari – per presentar la seva sol·licitud.

Igualment, tindran un termini màxim per la signatura dels “Acords de prestació de Solucions de Digitalització” entre les empreses beneficiàries i els “Agents Digitalitzadors Adherits” de sis mesos des que se’ls notifiqui la concessió del “bo digital”.

La primera convocatòria d’ajuts, que veurà la llum a principis del 2022, es destinarà a pimes d’entre 10 i 49 empleats i comptarà amb un pressupost de 500 milions d’euros.

Les empreses interessades poden comprovar al web oficial www.acelerapyme.es el seu nivell de digitalització a través d’un “test d’autodiagnòstic”, consultar el catàleg de digitalitzadors, trobar la seva oficina Acelera pime més propera i accedir a continguts d’utilitat per tal de millorar i potenciar la seva digitalització. També poden accedir a tota la informació i rebre assessorament al telèfon 900 909 001, o presencialment a les oficines Acelera pime distribuïdes per tota la geografia espanyola.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top