Ajuts per a la millora de la competitivitat de les pimes industrials (Catalunya)

El Departament d’Empresa i Treball ha obert la convocatòria d’ajuts per a projectes de transformació digital, mitjançant l'adquisició de maquinària i equipament avançat (maquinari i programari) per a l’adaptació a la indústria 4.0.

 

Quin és l’objectiu?
Es pretén millorar la competitivitat i la sostenibilitat de micros, petites i mitjanes empreses del sector industrial i de serveis a la producció.

 

Quina és la quantia de l’ajut?
La línia preveu una dotació màxima de 6,5 milions d’euros per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses del sector industrial i de serveis a la producció, i permetrà subvencionar fins a un 20% de la inversió amb un màxim de 50.000 euros d’ajut per projecte.

 

Quins projectes es prioritzaran?
Els projectes on la dimensió de les empreses és més petita, amb major efecte arrossegador d’activitat industrial a Catalunya per impacte amb proveïdors locals, la generació o manteniment de l’ocupació, l’impacte del projecte en la connectivitat i anàlisis de les dades, l’impacte sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), o els ubicats en comarques amb majors nivells d’atur, entre altres.

 

Quin és el termini de presentació de les sol·licituds?
Es podran presentar fins el 15 de setembre del 2022 a través de Canal Empresa: http://canalempresa.gencat.cat/ca/inici/ 

 

Com es rebrà aquest ajut?
El pagament de l’ajut es farà efectiu en el moment de la concessió per a facilitar la ràpida implementació d’aquests projectes.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top