Ajuts per a la contractació de persones amb més dificultats d'accés al món laboral (Catalunya)

El Govern, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament d’Empresa i Treball, destina 62,1 milions d’euros per a la contractació de persones amb més dificultats d’accés al món laboral. Aquest pressupost forma part del programa Treball i Formació per a entitats locals que inclou actuacions de contractació, formació i acompanyament i preveu que ajuntaments i consells comarcals puguin facilitar l’accés al món del treball a 1.754 persones.

 

Quins beneficis aporta el programa?

El programa Treball i Formació per a entitats locals permet que les persones en situació d'atur adquireixin experiència laboral en un entorn real de treball, i obtinguin també la qualificació o les capacitats necessàries a través d’un pla de treball a mig termini orientat a la millora de l’ocupabilitat i el seu accés al mercat de treball.

 

A qui s’adreça la convocatòria?

  • PANP: persones en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació, inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO)
  • PRGC: persones inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), destinatàries de la renda garantida de ciutadania.
  • DONA: dones en situació d'atur (s'inclouen les dones víctimes de violència masclista) inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO)
  • MG52: persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO)
  • TRANS: persones trans inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO)

 

Què es finançarà?

El SOC finançarà els contractes de treball de les persones beneficiàries per un període d’un any a jornada completa, així com la formació i l’acompanyament a les persones contractades.

 

Qui realitzarà la contractació?

Els ajuntaments i consells comarcals, així com els seus organismes autònoms o entitats amb competència en matèria de polítiques actives d'ocupació, desenvolupament local i promoció de l'ocupació.

 

On s’han de presentar les sol·licituds i quin és el termini de presentació?

A l'apartat Tràmits de la seu electrònica de la Generalitat o a través del Canal Empresa. El termini de presentació acaba el pròxim 16 de febrer.

 

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top