Ajuts pel foment de la contractació de persones en atur per a treballar a la campanya agrària (Catalunya)

L’objectiu d’aquests ajuts és fomentar la contractació laboral de persones en atur o persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació per treballar durant la campanya agrària a Catalunya. 

 

Quin és el termini per a presentar les sol·licituds?
Des de les 9:00 hores del 20 de maig del 2022, fins a les 15:00 hores del 31 d’octubre del 2022. 

 

Qui són els beneficiaris?
Les persones físiques o jurídiques, les agrupacions de persones físiques o jurídiques privades sense personalitat jurídica i les comunitats de béns amb capacitat per a subscriure, com a empresàries, un contracte de treball, constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya dins del marc de la campanya agrària. 

Les entitats beneficiàries han de tenir un màxim de 10 persones treballadores prèviament a la contractació de la persona destinatària. 

S’exceptuen les cooperatives de segon grau, dedicades a l’elaboració del producte i no a la recollida. 

No seran entitats beneficiàries d’aquest Ordre les empreses de treball temporal. 

 

Quines actuacions són subvencionables?
La contractació, d’entre una i quatre setmanes de contracte laboral, de persones en atur o persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació per a treballar durant la campanya agrària a Catalunya. 

 

Quins requisits han de complir els beneficiaris?

  • Els ajuts objecte d’aquest Ordre es destinen a subvencionar d’un mínim d’una setmana a un màxim de quatre setmanes completes de contracte laboral en l’àmbit de les campanyes agràries. 
  • Els contractes han d’estar formalitzats amb persones empadronades a menys de 40 quilòmetres de distància del lloc on hagin de realitzar els treballs agrícoles, o bé tenir un allotjament que els hagi facilitat l’empresari dins d’aquest radi. 
  • Les contractacions esmentades s’han d’haver executat dins del dia següent a la publicació de la convocatòria i finalitzar com a màxim el 31 d’octubre del 2022. 
  • Els contractes han de ser d’una jornada d’un mínim de 40 hores setmanals. 
  • Queda expressament exclosa la modalitat de contracte de treball en pràctiques per a aquest ajut. 
  • La resolució de la convocatòria ha de concretar l’àmbit territorial i/o la campanya agrària que correspongui. 
  • S’atorgarà com a màxim un ajut per persona treballadora i empresa, independentment dels contractes que l’empresari signi amb una mateixa persona treballadora al llarg de tota la campanya. 
  • El número màxim de contractes subvencionables per persona o entitat beneficiària no pot ser superior a 5. 

 

Quina és la quantia de l’ajut?
La quantia del mòdul econòmic és de 90 euros per setmana de contracte, amb un màxim de 4 setmanes subvencionables per contracte. 

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top