Ajuts Leader 2021 per al foment de la diversificació econòmica de les zones rurals

T’informem que s’han publicat les bases de la convocatòria d’ajuts Leader per al 2021. Aquests ajuts estan dirigits a la dinamització econòmica i creació d’ocupació en el medi rural. Es poden sol·licitar del 26 d’octubre al 30 de novembre, ambdós inclosos.

 

Àmbit d’aplicació

 • Alt Empordà: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-Savardera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, La Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.
 • La Garrotxa: Argelaguer, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca,Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix, Olot, Les Planes d’Hostoles, Les Preses, Riudaura, Sales de Llierca,Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Tortellà, la Vall de Bianya, la Vall d’en Bas.
 • Osona: Espinelves, l’Esquirol, Rupit i Pruit, Sant Sadurní d’Osormort, Tavertet i Vilanova de Sau.
 • El Pla de l’Estany: Sant Miquel de Campmajor
 • La Selva: Amer, la Cellera de Ter, Osor, Sant Julià del Llor i Bonmatí i Susqueda.
 • El Gironès: Canet d’Adri, Sant Gregori, Sant Martí de Llémena.

 

Qui s’hi pot acollir?

Projectes de caràcter privat: Persones físiques o jurídiques (microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions participades per ens públics en menys d’un 50%)

 • Empreses que portin a terme un projecte no agroalimentari: industrial, comercial, turístic.
 • Empreses que vulguin portar a terme un projecte de transformació i comercialització de productes agroalimentaris d’una inversió inferior a 250.000€.

Projectes de caràcter públic: ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, consorcis, associacions i fundacions participades per ens locals de lucre participades per ens locals (en igual o més d’un 50%)amb seu a Catalunya.

 

Quines accions són subvencionables?

Projectes de caràcter privat:

 • Creació, ampliació i/o millora d’empreses no agroalimentàries.
 • Creació, ampliació i/o millora d’empreses agroalimentàries amb un projecte d’inversió inferior als 250.000€

El percentatge màxim d’ajut és d’entre el 25% i el 40% de la inversió, amb un màxim de 100.000€ per projecte i de 200.000€ en tres anys.

 

Projectes de caràcter públic:

 • Recuperació del patrimoni cultural i natural
 • Infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic
 • Infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació

El percentatge màxim d’ajut és d’entre el 60% i el 80% de la inversió, amb un màxim de 100.000€ per projecte i de 200.000€ en tres anys.

 

Com es prioritzaran els ajuts?

 • Es prioritzaran els projectes privats davant dels públics
 • Es prioritzaran els projectes desenvolupats per microempreses o petites empreses per davant de les empreses mitjanes
 • En els projectes públics es prioritzaran els projectes que tinguin abast supramunicipal

 

Concurrència amb altres ajuts

Els ajuts Leader són incompatibles amb qualsevol altre ajut concedit amb la mateixa finalitat per fons comunitaris, aquells que puguin ser elegibles per altres operacions del PDR de Catalunya o en general dins d’altres línies d’ajut més específiques per al tipus d’activitat projectada.

Són compatibles amb altres que per a la mateixa finalitat puguin concedir altres administracions públiques o ens públics o privats, nacionals o internacionals no inclosos en el supòsit de l’apartat anterior, sempre que la quantia dels ajuts no superi el 40% del cost de la inversió subvencionada,  a excepció dels ajuts sol·licitats per entitats públiques, on la quantia total no podrà superar el 100% de la inversió subvencionada.

 

Quin és el termini de soŀlicitud?

La presentació de les sol·licituds es podrà tramitar del 26 d’octubre al 30 de novembre, ambdós inclosos. Les sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts es formalitzaran en imprès normalitzat que es podrà descarregar des de la pàgina web d’ADRINOC (www.adrinoc.cat).

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top