Ajuts destinats a nous projectes empresarials d’empreses innovadores. Programa Neotec

Quin és l’objecte d’aquests ajuts?

La posada en funcionament de nous projectes empresarials, que requereixin l’ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l’activitat investigadora i en els quals l’estratègia de negoci es basi en el desenvolupament de tecnologia.

 

Es prima la incorporació de persones amb grau de doctor a l’empresa per tal de reforçar les seves capacitats d’absorció i generació de coneixement.

 

Qui són els beneficiaris?

Les petites empreses innovadores, constituïdes com a màxim en els tres anys anteriors a la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds d’ajut a la present convocatòria, amb un capital social mínim, o capital social més prima d’emissió o assumpció, de 20.000 euros, desemborsat íntegrament, i inscrit totalment al registre corresponent abans de la presentació de la sol·licitud.

 

A què es podran destinar els ajuts?

A projectes empresarials en qualsevol àmbit tecnològic i/o sectorial. No obstant, no s’adeqüen a aquesta convocatòria els projectes empresarials el model de negoci dels quals es basi primordialment en serveis a tercers, sense desenvolupament de tecnologia pròpia. Tampoc seran objecte d’ajut aquelles iniciatives que no reflecteixin clarament al seu pla d’empresa la continuïtat en el desenvolupament de tecnologia.

 

Quines despeses són finançables?

Les despeses destinades a la posada en funcionament d’un nou projecte empresarial d’empreses innovadores, sempre que estiguin inclosos al pla d’empresa i siguin necessaris pel seu desenvolupament.

 

En concret es podran finançar les següents despeses: inversions en equips, despeses de personal, materials, col·laboracions externes/assessoria i altres despeses com: lloguers, subministraments, cànons i llicències, despeses de sol·licitud i manteniment de patents i altres drets de propietat industrial, assegurances, així com despeses de promoció i difusió i despeses de formació, i despeses derivades de l’informe d’auditor.

 

Quin és el termini per a fer la sol·licitud?

Pots fer la sol·licitud del 10 d’abril al 10 de maig del 2024.

 

Quina és la quantia de l’ajut?

Els ajuts d’aquesta convocatòria consistiran en subvencions. Amb caràcter general, es podrà finançar fins el 70% del pressupost elegible de l’actuació, amb un import màxim de subvenció de 250.000 euros per beneficiari.

 

A les actuacions que incloguin la contractació laboral d’almenys un doctor, en els termes previstos a la convocatòria, es podrà finançar fins el 85% del pressupost elegible de l’actuació, amb un import màxim de subvenció de 325.000 euros per beneficiari.

 

Addicionalment, la quantia de l’ajut es podrà incrementar fins a 10.000 euros en les actuacions que hagin sol·licitat la formació prevista a l’Annex II de la convocatòria i compleixin tots els requisits indicats.

 

L’actuació haurà de tenir un pressupost finançable mínim de 175.000 euros, sense comptar les despeses de formació previstes.

 

Les actuacions subvencionables s’hauran d’iniciar l’1 de gener del 2025, i podran finalitzar el 31 de desembre del 2025, en cas que el projecte tingui una durada d’un any, o bé el 31 de desembre del 2026, si el projecte té una durada de dos anys.

 

 

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top