Ajuts de 65 milions per als cotxes elèctrics a Catalunya

El programa d’ajudes Moves III té com a objectiu donar impuls a la mobilitat sostenible per ajudar a transformar el model de mobilitat, concretament incrementant entre un 8% i un 10% les matriculacions de vehicles elèctrics.

 

En què consisteix el pla Moves III?
El pla Moves III destinarà 65 milions d’euros a subvencionar l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de càrrega, multiplicant per quatre el pressupost de l’edició anterior. El pressupost es destinarà de la següent manera:

  • Ajuts per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, elèctrics o de pila de combustible: 30,7 milions d’euros.

Per a les persones físiques i autònoms, els ajuts aniran des dels 1.100 euros, en el cas de les motos, fins als 9.000 euros per a furgonetes amb desballestament d’un altre vehicle. L’ajut per a la compra d’un turisme amb més de 90 quilòmetres d’autonomia és de 4.500 euros, i pot arribar fins a 7.000 euros si també s’acredita el desballestament del vehicle vell.

  • Ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega: 30,7 milions d’euros

S’hi podrà accedir per a punts de recàrrega públics o privats situats tant en àrees residencials com zones d’estacionament, via pública o xarxa viària, i els ajuts cobriran des del 30% fins al 80% de la despesa elegible segons el beneficiari, amb un màxim de 800.000 euros per expedient i de 5.000 euros per a les persones físiques. Els ajuts cobriran des del cost del punt de recàrrega fins als treballs i equips associats a la seva instal·lació, com ara l’obra civil o els sistemes de gestió, control i seguretat. També es cobrirà el cost dels equips per generar o emmagatzemar energia d’origen renovable si estan destinats exclusivament al punt de recàrrega. Per a les persones físiques, l’ajut pujarà al 70% del cost subvencionable i al 80% en el cas dels municipis de menys de 5.000 habitants.

  • Ajuts per a l’adquisició de vehicles elèctrics i instal·lacions d’infraestructures de recàrrega en edificis i equipaments de la Generalitat: 2,5 milions d’euros.

 

Quan es podran sol·licitar els ajuts?
Persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin adquirit un vehicle inclòs en el programa o que hagin instal·lat un punt de recàrrega a partir del 10 d’abril passat, podran sol·licitar els ajuts fins el 31 de desembre del 2023.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top