Ajuts de 65 milions per als cotxes elèctrics a Catalunya

El programa d’ajudes Moves III té com a objectiu donar impuls a la mobilitat sostenible per ajudar a transformar el model de mobilitat, concretament incrementant entre un 8% i un 10% les matriculacions de vehicles elèctrics.

 

En què consisteix el pla Moves III?
El pla Moves III destinarà 65 milions d’euros a subvencionar l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de càrrega, multiplicant per quatre el pressupost de l’edició anterior. El pressupost es destinarà de la següent manera:

  • Ajuts per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, elèctrics o de pila de combustible: 30,7 milions d’euros.

Per a les persones físiques i autònoms, els ajuts aniran des dels 1.100 euros, en el cas de les motos, fins als 9.000 euros per a furgonetes amb desballestament d’un altre vehicle. L’ajut per a la compra d’un turisme amb més de 90 quilòmetres d’autonomia és de 4.500 euros, i pot arribar fins a 7.000 euros si també s’acredita el desballestament del vehicle vell.

  • Ajuts per a la instal·lació de punts de recàrrega: 30,7 milions d’euros

S’hi podrà accedir per a punts de recàrrega públics o privats situats tant en àrees residencials com zones d’estacionament, via pública o xarxa viària, i els ajuts cobriran des del 30% fins al 80% de la despesa elegible segons el beneficiari, amb un màxim de 800.000 euros per expedient i de 5.000 euros per a les persones físiques. Els ajuts cobriran des del cost del punt de recàrrega fins als treballs i equips associats a la seva instal·lació, com ara l’obra civil o els sistemes de gestió, control i seguretat. També es cobrirà el cost dels equips per generar o emmagatzemar energia d’origen renovable si estan destinats exclusivament al punt de recàrrega. Per a les persones físiques, l’ajut pujarà al 70% del cost subvencionable i al 80% en el cas dels municipis de menys de 5.000 habitants.

  • Ajuts per a l’adquisició de vehicles elèctrics i instal·lacions d’infraestructures de recàrrega en edificis i equipaments de la Generalitat: 2,5 milions d’euros.

 

Quan es podran sol·licitar els ajuts?
Persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin adquirit un vehicle inclòs en el programa o que hagin instal·lat un punt de recàrrega a partir del 10 d’abril passat, podran sol·licitar els ajuts fins el 31 de desembre del 2023.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top