Ajudes de 1.000 euros a pimes del comerç, artesania, hostaleria i agències de viatges

El Govern andalús ha aprovat ajudes directes de 1.000 euros per al comerç, hostaleria, artesania i agències de viatges. L'objectiu és mitigar els efectes de la crisi econòmica provocada en aquests sectors per la Covid-19.

 

Objecte
Aquestes ajudes compten amb una quantia global de 46,1 milions d'euros i persegueixen fer costat a aquests sectors perquè mantinguin la seva activitat i puguin superar la crisi actual. Així, es preveu que podran beneficiar-se més de 46.000 professionals i petites i mitjanes empreses.

 

Beneficiaris:
Aquest decret regula la concessió de dues línies de subvencions:
• Una d'elles dirigida al comerç minorista i al sector de l'artesania amb un pressupost de 26,4 milions d'euros.
• Una segona línia que beneficiarà a l'hostaleria andalusa, que inclou els establiments d'allotjaments turístics, les agències de viatges i els negocis de restauració, i que estarà dotada amb 19,7 milions.

 

Quantia:
En les dues modalitats es concediran 1.000 euros per subvenció en règim de concurrència no competitiva, és a dir, per ordre de presentació de la sol·licitud fins a l'esgotament del crèdit assignat.

 

Requisits per a acollir-se a les ajudes:
- La condició de pime (una plantilla inferior a 250 treballadors i un volum de negoci anual no superior a 50 milions)
- Mantenir el domicili fiscal a Andalusia
- Desenvolupar l'activitat amb anterioritat al 14 de març i mantenir-la vigent fins al dia d'inici del termini de presentació de sol·licituds de les ajudes
- Les empreses que optin als incentius hauran d'acreditar una caiguda de vendes o ingressos motivada per la COVID-19 de, almenys un 20% en l'exercici 2020 respecte a 2019, i demostrar que no es trobaven en situació de crisi a 31 de desembre de 2019.
- Les persones beneficiàries estaran obligades a mantenir la seva situació d'alta en l'Impost d'activitats Econòmiques i, en el seu cas, l'alta en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms, així com la inscripció en el Registre d'Artesans d'Andalusia o en el Registre de Turisme d'Andalusia durant almenys quatre mesos a comptar des de l'endemà a aquell en què s'iniciï el termini de presentació de sol·licituds.

 

Presentació de la sol·licitud:
La sol·licitud només es podrà realitzar de manera telemàtica i, per al procediment de comprovació de requisits, s'utilitzarà la tecnologia RPA, que permet la consulta automatitzada d'informació o lectura documental a través de processos robotitzats. Aquest sistema, que agilitarà notablement els procediments de revisió i tramitació, és la primera vegada que s'usarà en l'Administració andalusa per a la tramitació de Fons Europeus.


Per tal d’ampliar informació i obtenir assessorament, no dubtis a posar-te en contacte amb la teva assessoria TAX Economistes i Advocats.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web

Accepto
Com configurar
  Top