El Govern de la Generalitat fa una estona ha informat que es recomanen noves mesures per evitar el contagi i propagació de la COVID-19.
 

Es recomana -no es prohibeix- no sortir de casa si no és "imprescindible" i no marxar a les segones residències. La recomanació passa per sortir per anar a treballar, als centres de salut, cuidar de persones grans, nens o persones dependents, anar a comprar productes bàsics o en altres establiments amb cita prèvia, practicar esport en el nucli de convivència habitual, fer accions judicials, notarials, exàmens i mudances, anar a entitats financeres i altres causes de força major. 
 
 
Quins municipis queden afectats per aquestes mesures/recomanacions?
Barcelona, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià i Badalona, a més de la comarca de la Noguera Lleida i els següents municipis del Segrià: els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Benavent de Segrià, Corbins, Gimenells i el Pla de la Font, Llardecans, Massalcoreig, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sarroca de Lleida, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià i Vilanova de la Barca. 

 

Quines mesures/recomanacions cal adoptar?
 

  • Per hostaleria l’aforament interior queda reduït a un aforament del 50% i no es pot consumir a la barra. Caldrà guardar distància de seguretat a les terrasses.
  • Tancament de locals d’oci nocturn (discoteques i sales de festes), gimnasos, teatres, cines, piscines, parcs d’atraccions i parcs infantils. 
  • Es mantenen oberts museus i biblioteques amb un pla específic.
  • Els casals i les colònies d’estiu podran seguir oberts. 
  • Cal evitar les reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit públic com privat
  • Evitar desplaçaments innecessaris i no sortir de casa si no és imprescindible. 

 

Quina durada tindran aquestes mesures/recomanacions?

La previsió és que tingui una durada de 15 dies.
 

Les mesures no seran vigents fins que no es publiquin al DOGC.

© Tax 2022 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}