El Govern ha publicat l'Ordre Ministerial per a la sol·licitud de les moratòries a la Seguretat Social i ha detallat els 12 sectors econòmics que podran sol·licitar la suspensió durant sis mesos sense interessos del pagament de les cotitzacions socials de maig, juny i juliol. Aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures que ha posat en marxa el Govern davant la pandèmia de COVID-19.

 

Beneficiaris:
Empreses i treballadors per compte propi l'activitat econòmica del qual no es trobin suspeses en ocasió de l'estat d'alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, i estiguin inclosa en els següents codis CNAE:


119     (Altres cultius no perennes)
129     (Altres cultius perennes)
1812     (Altres activitats d'impressió i arts gràfiques)
2512     (Fabricació de fusteria metàl·lica)
4322     (Lampisteria, instal·lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat)
4332     (Instal·lació de fusteria)
4711     (Comerç al detall en establiments no especialitzats, amb predomini en productes alimentaris, begudes i tabac)
4719     (Un altre comerç al detall en establiments no especialitzats)
4724     (Comerç al detall de pa i productes de fleca, confiteria i pastisseria en establiments especialitzats)
7311     (Agències de publicitat)
8623     (Activitats odontològiques)
9602     (Perruqueria i altres tractaments de bellesa)

 

Mesures
La moratòria permetrà als autònoms i empreses l'activitat de les quals es correspongui amb aquests codis del CNAE sol·licitar la suspensió de les quotes empresarials dels seus treballadors durant un termini de sis mesos sense cap mena d'interès. Si se'ls concedeix la moratòria, els pagaments que havien de realitzar al maig s'ingressaran al novembre i així successivament amb la resta de les mensualitats.

 

Com realitzar la sol·licitud?
Les empreses han de sol·licitar la moratòria entre l'1 i 10 del mes en què haurien d'afrontar el pagament a la Tresoreria General de la Seguretat Social a través del sistema RED. En el cas dels treballadors autònoms que no tinguin autoritzat RED, podran utilitzar el servei de la seu electrònica de la Seguretat Social.

 

I si no estic dins d'aquestes 12 activitats?
Per a la resta d'empreses i autònoms l'activitat dels quals no es trobi entre les indicades, el Govern recorda que poden sol·licitar un ajornament de les cotitzacions socials amb un tipus d'interès del 0,5%, set vegades inferior a l'habitual per als pagaments que havien de realitzar en els mesos d'abril, maig i juny.

 

Per tal d’ampliar informació i obtenir assessorament, no dubtis a posar-te en contacte amb la teva assessoria TAX Economistes i Advocats.
 

© Tax 2021 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}