Què és el codi LEI?
El codi LEI (Legal Entity Identifier) és un número d’identificació internacional que identifica totes les persones jurídiques.

Quan entra en vigor?
Entra en vigor el proper 3 de gener del 2018.

Qui ha de tenir un codi LEI?
Totes les persones jurídiques (empreses, associacions, fundacions...) que vulguin operar als mercats financers de la Unió Europea.

Si el client no proporciona el seu LEI a l’intermediari financer, aquest no podrà executar les operacions instruïdes per aquells clients que siguin susceptibles d’obtenir un LEI i no li hagin facilitat.

Quan s’ha d’obtenir el LEI?
Les persones jurídiques que donin ordres a intermediaris financers per tal de realitzar transaccions sobre instruments admesos a negociació hauran de realitzar tots els tràmits necessaris per tal d’obtenir un LEI abans del 3 de gener del 2018.

Com s’aconsegueix el LEI?
El codi LEI només el poden emetre els registradors mercantils, i el Colegio de Registradores de España és la institució encarregada de coordinar el funcionament del sistema. L’obtenció del LEI requereix que el sol•licitant complimenti una sol•licitud aportant unes dades bàsiques de la identitat i que acrediti si actua en representació de la seva identitat, o formula la sol•licitud en interès d’una altra virtut de mandat exprés. En la majoria de casos no demora més de 48 hores.

La sol•licitud es pot obtenir de manera telemàtica a través del web del Colegio de Registradores de España. Una vegada obtinguda, s’ha de presentar per un representant legal de la persona jurídica al Registre Mercantil de tramitació.

Es pot obtenir més informació del LEI a la pàgina web del Colegio de Registradores de España:

https://www.justicia.lei.registradores.org/pgSolicitudIdentificador

© Tax 2019 - Tots els drets reservats

Tax
En què podem ajudar-te?