El passat 7 d'octubre el Senat va aprovar el Projecte de Llei de l'Impost sobre alguns serveis digitals (anomenada Taxa Google) i de l'Impost sobre Transaccions Financeres (Taxa Tobin). Totes dues taxes entraran en vigor el mes vinent de gener i aspiren a recaptar 1.818 milions d'euros anuals.

Taxa Google
Què és i a què s'aplica?

La nova Taxa Google gravarà amb un 3% els serveis de publicitat en línia, serveis d'intermediació en línia i la venda de dades generades a partir d'informació proporcionada per l'usuari durant la seva activitat o la venda de metadades, que facturin més de 750 milions d'euros en el món i 3 milions d'euros a Espanya.

Estaran exemptes de la Taxa Google les empreses que: venen de manera online articles i a les signatures nacionals que no tinguin una xifra de negoci global superior a 750 milions, encara que a Espanya tinguin una xifra de negoci superior a tres milions.

Amb aquest impost, l'Administració (AEAT) pretén recaptar 968 milions d'euros anuals.

I la Taxa Tobin?
La Taxa Tobin s'aplicarà amb un 0,2% la compravenda d'accions d'empreses espanyoles cotitzades amb una capitalització superior als 1.000 milions d'euros. Gravarà al 0,2% cada adquisició d'accions de societats espanyoles negociades al país o en uns altres de la Unió Europea, a compte de l'intermediari financer que executi l'ordre.

Les empreses afectades per la Taxa Tobin canviaran anualment i serà fixat cada mes de desembre.

Amb aquesta taxa, es preveu una recaptació anual de 850 milions d'euros.


L'entrada en vigor d'aquestes taxes tindrà lloc tres mesos després de la seva publicació al BOE, és a dir, al gener de 2021.

© Tax 2022 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}