Pilar Lázaro i Eduard Enrich són els socis de TAX Sant Cugat del Vallès. És una oficina amb una llarga experiència en l'assessorament a pimes i autònoms, situada en una de les ciutats més importants del país des d'un punt de vista industrial i tecnològic. En aquesta entrevista, Eduard Enrich, que és qui assumeix la responsabilitat de la gerència de l'empresa, ens dóna la seva visió sobre el paper de l'assessor en el món empresarial actual i els reptes que es presenten de cara al futur.

 

1- Quin creus que és el paper actuar de l’assessor d’empreses en el món empresarial?

Les empreses estan formades per diferents departaments ─Comercial, Producció, Logística, Administració...─ i nosaltres ens considerem un altre departament dintre de l’organigrama. A les assessories ens encomanen la missió de tenir cura dels estats comptables, de la gestió laboral, del compliment amb la legalitat i de les obligacions amb les administracions públiques. Tot això, amb l’objectiu de proporcionar les dades necessàries a l’empresari per a la presa de decisions i sempre oferint-li el nostre consell.

 

2- Creus que això canviarà en els propers anys?

Creiem que continuarem sent (en major o menor mesura) interlocutors entre les empreses i  les administracions públiques. Però, cada cop mes, haurem de dedicar més temps i recursos a acompanyar l’empresari en l’anàlisi del seu negoci aportant una mirada externa.

 

3- A TAX Sant Cugat utilitzeu les noves tecnologies per millorar la manera de relacionar-vos amb els vostres clients?

Sí. Fa temps que utilitzem eines com el Portal del Client TAX per a l’enviament de nòmines i impostos als nostres clients. Ara, amb la situació ocasionada per la Covid-19, vàrem posar a la disposició dels nostres clients una línia de WhatsApp perquè ens poguéssim enviar documentació i també poder reunir-nos mitjançant videoconferències. Ha estat una molt bona eina de comunicació i apropament.

 

4 - Què us demanen els clients quan venen a buscar els vostres serveis?

La majoria de nous clients ens venen recomanats per clients, col·laboradors i entitats financeres que coneixen com treballem i ens demanen un servei professional, de qualitat i confiança, en el qual és molt important que els escoltem i els assessorem.

 

5- Quin consell donaries als empresaris que ens estan llegint?

En aquest moments de tanta incertesa, el nostre consell és que us envolteu de bons professionals tan dins com fora de

l’empresa. És el moment d’escoltar, compartir coneixements, recuperar projectes que teníem aparcats i que potser ara és el moment de dur-los a terme.

 

 

Eduard Enrich i Pilar Lázaro

[email protected]

Socis directors de TAX Sant Cugat

© Tax 2022 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}