A més de les obligacions fiscals que tenen amb el país en el qual resideixen, els ciutadans estatunidencs estan obligats a presentar la declaració d'impostos (Form 1040) al IRS (Internal Revenue Service) als Estats Units. Normalment, la declaració no sortirà a pagar perquè ja presenten la declaració a Espanya, on han de pagar els impostos sobre les seves rendes mundials, és a dir, incloent les rendes que tenen dels EUA com ara els interessos, dividends, guanys de capital, pensions, anualitats i beneficis de la Seguretat Social estatunidenca, en aplicació del Tractat Bilateral per a evitar la doble imposició.

En qualsevol cas, han de presentar la declaració d'impostos abans del 15 de juny, si les seves rendes mundials superen els 12.800 dòlars i en alguns casos si superen els 5 dòlars; i poden optar per diverses maneres de reduir o fins i tot d'evitar pagar impostos als Estats Units; ja sigui amb el Foreign Earned Income Exclusion, amb el qual poden arribar a excloure dels seus impostos els primers 108.200 dòlars de rendes del treball; o, per contra, aplicar el Tractat Bilateral i compensar els impostos pagats a Espanya amb una quantitat igual d'impostos a pagar als Estats Units, Foreign Tax Credit.

US Tax Consultants és una entitat que col·labora directament amb Tax Economistes i Advocats. Tenim 55 anys d'experiència assessorant sobre la fiscalitat estatunidenca i l'aplicació del Tractat Bilateral per a evitar la doble imposició. Gràcies a la nostra professionalitat i control de qualitat, els nostres clients tenen la tranquil·litat que proporciona una feina ben feta.

Fonamentalment, ens dediquem a preparar les declaracions d'impostos als Estats Units i a presentar tot tipus de models i formularis en relació amb la fiscalitat estatunidenca. Això inclou la preparació del FBAR, que és bàsicament una declaració dels comptes financers que els ciutadans estatunidencs tenen fora dels Estats Units, si la suma dels saldos màxims de tots els seus comptes al llarg de l'any natural supera els 10.000 dòlars. Aquest informe es presenta al FinCEN, que és la Xarxa de Control de Delictes Financers. El no presentar el FBAR anualment té una multa de 10.000 dòlars per any no presentat.

Cal tenir en compte que en la legislació estatunidenca les declaracions no presentades o amb errors no prescriuen mai, per la qual cosa és molt convenient que un professional acreditat revisi i prepari les declaracions. Nosaltres estem certificats per l’IRS per a la preparació d'impostos i a més som Acceptance Agents.

Per a aquells estatunidencs que no presenten les declaracions als Estats Units, l’IRS va posar en marxa el 2012 un procés d'amnistia, que continua vigent i que es denomina el Streamlined Foreign Offshore Procedure, pel qual l’IRS assegura que, una vegada presentat, pot ser auditat, però a partir d'aquest moment prescriuen totes les declaracions anteriors no presentades, inclòs el FinCEN.

Si ho consideres necessari, no dubtis a posar-te en contacte amb l'oficina de Tax Economistes i Advocats més pròxima.

 

Antonio Rodríguez de Peñaranda

IRS Certified Tax Preparer – Acceptance Agent

US Tax Consultants - NML Consultores - Madrid

© Tax 2022 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}