El Govern ha aprovat aquest dimarts 24 de març la posada en marxa d'un primer tram d'avals. Es tracta d'una línia d'avals públics de 20.000 milions d'euros destinada a garantir la liquiditat de les empreses i autònoms més afectades per la crisi del coronavirus.


La mesura arriba una setmana després que el Govern anunciés línies ICO per valor de 100.000 milions d'euros en crèdits per a millorar la situació financera de les empreses. De moment, l'Estat oferirà l'aval de 20.000 milions, la meitat per a les pimes i autònoms i l'altra meitat per a les grans companyies.

Els nous préstecs es poden sol·licitar en les entitats financeres que tenen acord amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), amb caràcter retroactiu des que es va activar l'estat d'alarma. L'objectiu d'aquests crèdits és que serveixin per a finançar préstecs nous i refinançaments a les empreses i els autònoms que s'han quedat o es quedaran sense liquiditat arran de la crisi del COVID-19 i no poden afrontar pagaments, com ara la nòmina dels seus empleats, impostos o altres despeses.

Com es va indicar anteriorment, només podran sol·licitar-la les empreses i autònoms que no estiguessin en situació de morositat a 31 de desembre de 2019, ni en procediment concursal a 17 de març de 2020.

La portaveu del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assenyalat que la vigència dels avals tindrà la mateixa durada que la vida del préstec, amb un màxim de 5 anys.
 

TAX Economistes i Advocats

 

© Tax 2022 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}