El Departament d’Empresa i Coneixement amplia en 25 milions d’euros, fins a un total de 75 milions, els ajuts a restauració, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats, oci nocturn i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, per fer front a l’extensió dels tancaments decretats amb motiu de la Covid-19. En els propers dies s’obrirà la convocatòria.

 

Quin és l’import d’aquests ajuts?

  • Bars, restaurants i cafeteries rebran una aportació de 2.000 euros, mentre que l’ajut per als centres d’estètica i bellesa serà de 1.500 euros. Aquestes aportacions s’afegeixen a les que ja es van poder acollir amb la primera convocatòria d’ajuts, oberta el 26 d’octubre passat.
  • Els comerços situats dins de centres o recintes comercials rebran un ajut de 3.000 euros, el doble del que s’havia pressupostat inicialment.
  • S’amplia també la quantia per als parcs infantils privats, que rebran una aportació de 9.000 euros (inicialment eren 6.000), així com per als establiments d’oci nocturn per als quals es manté oberta la convocatòria de subvencions.
  • Bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, discoteques de joventut i karaokes rebran una aportació única que variarà en funció del nombre de treballadors. Per a negocis amb menys de 10 empleats, l’aportació serà de 10.000 euros, enlloc dels 6.000 previstos inicialment, i per als establiments amb més de 10 treballadors, de 20.000 euros (inicialment eren 9.000).

 

Qui se’n pot beneficiar?

  • Els professionals autònoms i pimes (autònoms, microempreses, pyme) que prestin activitats de restauració o siguin titulars d'un centre d'estètica i bellesa, o d'un establiment o local que es trobi dins d'un centre o un recinte comercial, donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament.
  • Les fundacions que tenen com a objecte social l'atenció i/o inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió social, que explotin una activitat de restauració i tinguin la corresponent llicència d'activitat concedida i que en funció de la resolució SLT/2700/2020, també varen ser obligades a tancar la seva activitat de restauració.

S’entenen com empreses que presten activitats de restauració, els bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d'un establiment col.lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals.

S’entenen com a establiment o local d'un centre o recinte comercial, aquells establiments que es troben dins d'un centre comercial o recinte comercial, que no venguin productes essencials, ni tinguin accés directe des del carrer. Tenir com a mínim, un establiment operatiu a catalunya.

 

Només hauran de tramitar l’ajut els qui no n’hagin sol·licitat cap anteriorment
Únicament hauran de presentar sol·licitud els establiments comercials situats en un centre o recinte comercial, i els establiments de restauració i estètica que no van demanar la primera convocatòria de subvencions. Es donarà prioritat en el pagament als qui no hagin cobrat cap ajut.

© Tax 2022 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}