El passat 9 d'abril va finalitzar el permís retribuït recuperable per aquells treballadors d'activitats considerades com a no essencials i el Govern ha indicat que entre el dilluns 13 i el dimarts 14 d'abril (depenent del festiu a cada Comunitat Autònoma) els treballadors de les activitats considerades com a no essencials poden tornar als seus llocs de treball sempre i quan no puguin fer teletreball.

 

Guia de bones pràctiques pels treballadors que acudeixin al seu lloc de treball

El Govern ha publicat aquest cap de setmana una guia de bones pràctiques davant el Covid-19 per afrontar la tornada a la feina. El document recull recomanacions per prevenir contagis als centres de treball. Accedeix a la guia.

 

Qui pot anar a treballar?

Els únics que NO poden tornar als seus llocs de treball són les activitats que estan recollides en el decret de l’estat d’alarma inicial del 14 de març. Aquí en tens un resum, però fes clic a l’enllaç per veure’n el detall.

- No poden obrir bars i establiments de restauració (aquests només poden oferir servei a domicili), discoteques, instal·lacions culturals, d’oci, recintes esportius, parc d'atraccions i auditoris.

- Tampoc poden obrir els comerços minoristes, a excepció dels d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, farmàcies, centres sanitaris, veterinaris, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència.

- Poden obrir les tintoreries, bugaderies i perruqueries però aquestes només per activitat a domicili així com també construcció i industria.

- També poden tornar a treballar aquelles empreses que no estiguin en el llistat de les activitats prohibides per el Reial Decret 463/2020 de 14 de març i que no tinguin mitjans perquè els seus empleats teletreballin.

Activitats que no poden anar a treballar (veure annex).

 

Què és el permís retribuït recuperable i com es recupera?

Aquí tens tota la informació.

 

Fins a quina data és actualment l’Estat d’Alarma?

Ahir dissabte es va publicar en el BOE el Reial Decret que amplia l’Estat d’Alarma fins el proper 26 d’abril.

 

Des de TAX et seguirem informant de les novetats i quedem a la teva disposició per qualsevol dubte.

© Tax 2021 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}