Avui s'ha publicat el Reial decret de l'Estat d'Alarma (pendent de publicació en el BOE) que comença dilluns que ve 16 de març a les 08.00 del matí
 
Al final d'aquest article adjuntem el Reial decret i us fem un resum de les mesures més destacades encara que us insistim de què es tracta d'un esborrany (que en breu es publicarà en el BOE) i que algunes mesures poden ser modificades:
 
- Limitació de circulació a motius justificats
Només es permet la circulació per a adquisició d'aliments i productes farmacèutics de primera necessitat, assistència a centre sanitàries, desplaçament al lloc de treball, retorn a la residència habitual, assistència i cura a majors o menors, desplaçament a entitats financers i per altres causes de força major. Es permetrà el transport en vehicle privat per als anteriors propòsits i per al proveïment de carburant de gasolina.
 
- Suspensió de totes les activitats educatives
Algunes comunitats autònomes ja s'havien avançat a aquesta mesures com Catalunya, País Basc i Comunitat de Madrid, entre altres.
 
- Limitació del transport públic

 Es reduirà l'oferta total d'operacions en almenys un 50% en els serveis de transport públic de viatgers per carretera, ferroviaris, aeri i marítim que no estan sotmesos a contracte públic o obligacions de servei públic, a conseqüència de la declaració de l'Estat d'alarma. Aquesta retallada podria ampliar-se fins al 60% en cas que es consideri necessari. A més, s'establiran les condicions necessàries per a facilitar el transport de mercaderies per a garantir el proveïment en tota Espanya.

- Tancament dels locals comercials excepte supermercats i farmàcies
Es tanquen també les activitats d'hostaleria i restauració, remarcant que, si bé les cafeteries i restaurants romandran tancats al públic, podran prestar exclusivament serveis de lliurament a domicili.


Aquesta mesura ja s'havia pres amb anterioritat en altres comunitats autònomes com a Catalunya que va entrar en vigor ahir divendres 13 de març a les 00:00h.
-    L'incompliment de l'estat d'alarma serà sancionat encara que no s'especifica la forma
-    Se suspenen els terminis processals i administratius amb caràcter general.

Som conscients que ara cada empresa ha de prendre mesures a nivell laboral per als seus empleats i creem que s'ha d'estudiar cas per cas. Encara així us detallem les opcions a analitzar:
 

  • Modificació col·lectiva de les condicions laborals
  • Pactes individuals entre empresa i empleats (vacances, bossa d'hores, dies de permís personals, etc)
  • ERE i ERTE

Des de TAX  us ajudarem i assessorem en tot aquells que necessiteu i ens posem a la vostra sencera disposició per a atendre trucades, e-mails o organitzar videoconferències així com reforcem el nostre compromís a seguir-vos informant de totes les modificacions i novetats que es vagin produint així com de possibles modificacions d'aquest Reial decret una vegada publicat en el BOE.

Veure Reial Decret d'Estat d'Alarma

© Tax 2021 - Tots els drets reservats

{-- !! FnxSocial::whatsappchat('608 741 883') !! --}