A partir del 3 de juliol la Unió Europea prohibeix plats, coberts i gots de plàstic

Segons la normativa aprovada el 2019, els Estats membres han de garantir que a partir del 3 de juliol no es comercialitzin plats, coberts, palletes de plàstic i altres productes de plàstic d’un sol ús que s’inclouen a la llistat de productes que cal retirar o limitar del mercat.

 

Quin és l’objectiu d’aquesta normativa?
Pretén limitar l’ús dels plàstics d’un sol ús i fomentar la reducció del consum d’aquests productes i la prevenció d’escombraries. Per fer-ho, la Comissió preveu establir requisits d’etiquetatge, campanyes de sensibilització o requisits de disseny de productes.

 

Quins productes estaran prohibits?
Es prohibiran tots aquells productes que disposen d’alternatives assequibles sense plàstic. Per exemple: varetes de cotó, coberts, plats o palletes, entre d’altres.

També s’aplicaran mesures per a reduir l’ús de determinats productes com aparells de pesca, compreses, tampons, envasos de begudes i aliments per al consum immediat o filtres de tabac entre d’altres.

 

Quins altres objectius persegueix la Comissió?
La comissió pretén reduir les deixalles marines de productes de plàstic d’un sol ús i aparells de pesca i promoure la transició cap a una economia circular amb models, productes i materials de negoci innovadors i sostenibles que ajudin a protegir la salut de les persones i del planeta.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia
  Top